TARİH - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

Tarih Bölümü 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan Tarih Bölümü 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.


Bölüm Başkanı
Dr.Öğretim Üyesi Mehtap Başarır
Tarihçe
Fakültemiz 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurumuştur. Develi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan Tarih Bölümü 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Tarih bölümün programının tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Tarih alanında Lisans Diploması derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavın Sosyal alandan gerekli puanı almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Pedagojik formasyon eğitimi seçmeli dersleri 40 AKTS'den oluşmaktadır. Bu eğitim öğrencinin lisans programından mezuniyet için alması gereken en az 240 AKTS'nin dışında değerlendirilecektir. Pedagojik formasyon eğitimi alan bir öğrenci en az 240 + 40 AKTS olmak üzere toplam 280 AKTS almalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Tarih programından mezun olacak öğrenciler alacakları pedagojik formasyon eğitiminin ardından KPSS sınavından yeterli puanı almaları durumunda MEB tarafından tarih öğretmeni olarak atanmaktadırlar. Mezunlarımız, tercih etmeleri halinde özel eğitim kurumlarında çalışma imkânına da sahiptirler. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gibi farklı kamu kurumlarında çalışabilir. İstenen ön koşulları yerine getiren mezunlarımız, üniversitelerde araştırma görevlisi olabilmenin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında lisansüstü öğrenime devam ederek akademik alanda yollarına devam edebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır. Ölçme ve değerlendirme yöntemleri; sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.
Ölçme ve değerlendirmede ödev, proje, uygulama, ara sınav ve dönem sonu sınavı gibi farklı yöntemler kullanılır. Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde harf’e veya not’a dayalı sistemler kullanılır.



https://sis.kayseri.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=141&lang=tr